Vývoj cestovního ruchu v České republice mezi lety 1989–2003 - Konvička, Pavel; Chalupecký, Petr; Johnson, Zdenka, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá vývojem cestovního ruchu v České republice mezi lety 1989–2003. V první části práce jsou vysvětleny pojmy týkající se cestovního ruchu, a také ekonomické ukazatele, kterých se dotýká. Dále je zde poskytnut ucelený pohled na cestovní ruch před sametovou revolucí. Ve druhé části práce je analyzován cestovní ruch v průběhu 90. let minulého století, a to po stránce celkového objemu účastníků i vlivu na národní hospodářství. Cílem práce je prověření hypotézy, že uvolnění bariér pro zahraniční cestovní ruch významným způsobem podpořilo rozvoj cestovního ruchu v České republice. Tato hypotéza se za pomocí analýzy dat a jejich částečné komparace v praktické části potvrdila a cestovní ruch po pádu železné opony začal prosperovat i po ekonomické stránce.
Vedoucí práce: Petr Chalupecký
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses