Analýza vývoje ekonomiky cestovního ruchu v 80. letech minulého století v Československu - Hrňová, Tereza; Jakubec, Ivan, 1960-; Drábek, Jakub, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá vývojem zahraničního cestovního ruchu v Československu na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let dvacátého století. Zkoumané období je charakteristické uvolňováním politických a sociálních restrikcí ke konci osmdesátých let, které vedlo k nárůstu cestování do zahraničí. V práci je analyzována legislativa upravující cestovní ruch, potřebné náležitosti pro vycestování do zahraničí a statistické údaje o vývoji cestovního ruchu. Dále také krátká historie ohledně cestovního ruchu v Československu, a to konkrétně od poválečného vývoje přes Pražské jaro po, na to následující, normalizaci. Závěry práce ukazují, že vývoj zahraničního cestovního ruchu v Československu byl významně ovlivněn politickými a společenskými změnami.
Vedoucí práce: Ivan Jakubec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses