Hudební festival – případová studie - Hoskovcová, Stela (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá významem multižánrového hudebního festivalu Všudybud pro hudební scénu v regionu Českolipska. Práce se zaměřuje na historii festivalu a podrobně zkoumá jeho organizační strukturu. Věnuje se mimo jiné jeho propagačním strategiím a financování. Cílem práce je navrhnout nástroje ke zvýšení ekonomické soběstačnosti v budoucích letech. Teoretická část definuje základní terminologii týkající se festivalů nonartificiální hudby a zároveň se zabývá managementem hudebních festivalů. Výzkumná část obsahuje případovou studii, která je vystavěna zejména na polostrukturovaných rozhovorech se členy vedení festivalu Všudybud.