Kolektivní investování jako alternativa k třetímu pilíři důchodového systému ČR v roce 2023 - Hradecký, Petr; Milaniaková, Lucie; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na třetí pilíř důchodového systému České republiky, jako klíčový nástroj pro tvorbu úspor významné části populace země. Jsou komparovány historické výkonnosti čtyř základních penzijních fondů spravované třemi vybranými penzijními společnostmi. Dále je provedena analýza zkoumající problematické body třetího pilíře snižující efektivitu setrvání v tomto systému. Hypotéza práce zní, že produkty třetího pilíře poskytují nedostatečné zhodnocení oproti jiným dostupným alternativám. Prováděným výzkumem autor částečně potvrdil zadanou hypotézu a na základě tohoto výsledku představil ETF fondy jako alternativní produkt. Autor významnost svého výzkumu opírá o analýzu neudržitelnosti důchodového systému České republiky, čímž apeluje na důležitost samostatného výběru alternativních spořících produktů.
Vedoucí práce: Lucie Milaniaková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses