Vliv ESG faktorů na ekonomizaci designového sklářství v ČR - Vojtěchová, Veronika (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání vlivu ESG faktorů na ekonomizaci designového sklářství v České republice. Soustředí se zejména na zhodnocení připravenosti českých designových sklářských společností na ESG reportování a identifikování nejčastějších překážek a potřebných opatření k jejich implementaci. Teoretická část je zaměřena na definování základních pojmů, potřebných k pochopení dané problematiky. Praktická část práce zahrnuje realizaci výzkumu formou hloubkových rozhovorů přímo s jednotlivými sklářskými společnostmi v České republice. V závěru práce jsou shrnuté výstupy provedené kvalitativní studie a návrhy navazujících a rozšiřujících výzkumů.