Vylepšovanie výrobného procesu s využitím princípov štíhlej výroby a jeho návratnosť - Gondkovský, Jakub; Mojžíš, Jan; Svobodová, Hana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Práca sa sústredí na analýzu anonymnej manufaktúrnej firmy, ktorá sa špecializuje vo výrobe domácich spotrebičov, konkrétne práčok. Firma si pred začiatkom procesu nastavila cieľ, aby bolo dosiahnuté bezchybnosti procesu. Analýzy sa budú týkať konkrétnej operácie vo výrobnom procese, ktorá bola označená ako operácia s potrebou vylepšenia. Na základe popísania aktuálneho stavu a pochopenie fungovaniu operácie je prevedená HERCA analýza, ktorá má za úlohu odhaliť rolu ľudského faktoru v chybovosti operácie. Na základe HERCA-y bolo vyvinuté úsilie znížiť chybovosť formou zaškolení, no na dosiahnutie bezchybnosti to nie je postačujúce. Druhé vylepšenie procesu, vo forme, predtým chýbajúceho, kontrolného systému vo forme kamier je podporené analýzami BCR a IRR, ktoré podporujú túto investíciu.
Vedoucí práce: Jan Mojžíš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses