Česká centra – sociální sítě jako součást prezentace české kultury v zahraničí - Najmanová, Amálie (2024)
Bakalářská práce se zabývá tématem sociálních sítí v rámci propagace Českých center. Teoretická část popisuje pojmy jako je kultura a kulturní diplomacie, věnuje se tématu prezentace české kultury v zahraničí, Českým centrům, marketingu, online marketingu a sociálním sítím jakožto marketingovému nástroji. Praktická část se zaměřuje na 7 vybraných zahraničních poboček Českých center, konkrétně na ČC Sofie, Londýn, Vídeň, New York, Soul, Tbilisi a Káhira. Na základě poskytnutého přístupu je provedena analýza interních přehledů sociální sítě Facebook a Instagram za období leden–březen 2024. Druhá část praktické části je věnována rozhovorům se zástupci vybraných poboček, jejichž obsahem jsou otázky týkající se správy a přístupu k sociálním sítím. Cílem této práce je na základě získaného teoretického podkladu, provedené analýzy a rozhovorů navrhnout doporučení pro Česká centra, jež by mohla vést ke zvýšení efektivity sociálních sítí a tím i k podpoře samotného poslání Českých center – prezentace české kultury a posilování dobrého jména Česka ve světě.