Strategické rozhodování během války na příkladu PrivatBank - Babak, Rodion; Cejthamr, Václav, 1964-; Abíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá strategickým rozhodováním finančních institucí v podmínkách ozbrojeného konfliktu na příkladu PrivatBank, největší státní banky na Ukrajině. Cílem práce je analyzovat klíčová rozhodnutí a adaptační opatření přijatá bankou během rusko-ukrajinské války, která ovlivnila jak provozní, tak i strategickou úroveň řízení. Výzkum kombinuje kvantitativní a kvalitativní přístup – hlavním nástrojem sběru dat byl polostrukturovaný dotazník distribuovaný mezi zaměstnance banky. Součástí výzkumu byly rovněž otevřené odpovědi respondentů, které přinesly hlubší vhled do vnímání krizového řízení z perspektivy interních pracovníků. Analýza se zaměřuje na oblasti jako finanční stabilita, kontinuita provozu, personální řízení, adaptace na regulační změny a využití technologických inovací v mimořádných podmínkách. Práce dále hodnotí dopady války na řízení likvidity, úvěrové portfolio a informační bezpečnost. Na základě dat a výpovědí respondentů jsou identifikována klíčová opatření, která přispěla k udržení důvěry klientů a stability bankovního systému. Výsledky této práce mohou sloužit jako praktický nástroj pro finanční instituce, regulátory a krizové manažery, kteří hledají ověřené přístupy k udržení provozu v obdobích geopolitické nejistoty. Přínos práce spočívá nejen v dokumentaci konkrétního případu, ale i v návrhu doporučení využitelných při tvorbě krizových strategií v bankovním sektoru.
Vedoucí práce: Václav Cejthamr
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses