Vnímání nákupních aplikací maloobchodních řetězců Generací Z - Pospíšilová, Eliška (2024)
Cílem práce je pomocí kvalitativních metod odhalit, jaké je vnímání vybraných nákupních aplikací maloobchodních řetězců a jejich funkcionalit mezi generací Z v České republice. Teoretická část se zaměřuje na věrnost spotřebitele, věrnostní programy i aplikace a definování generace Z. V praktické části byly představeny zkoumané nákupní aplikace významných maloobchodních řetězců v České republice, jejich dostupné funkce a nabízené benefity. Dále byla využitím metody tematické analýzy identifikována klíčová témata, která respondenti vnímají jako rozhodující v souvislosti s využitím věrnostních aplikací. Na základě zjištěných poznatků z provedeného výzkumu byla formulována doporučení pro maloobchodní řetězce zaměřená na zvýšení uživatelské spokojenosti při využití nákupních aplikací.