Analýza AI podnikatelských příležitostí v managementu - Vrba, Richard (2024)
Tato diplomová práce se zabývá zkoumáním role umělé inteligence (AI) v managementu a identifikací nových podnikatelských příležitostí, které tato technologie nabízí. V teoretické části jsou nejprve představeny základní koncepty AI, včetně klíčových technologií jako jsou strojové učení, hluboké učení a zpracování přirozeného jazyka. Dále práce popisuje tradiční a moderní přístupy v managementu a zkoumá, jak AI transformuje manažerské procesy. V praktické části je pomocí hloubkových rozhovorů s manažery a dotazníkového šetření analyzována adopce AI v managementu, identifikovány hlavní výzvy a zkoumány podnikatelské příležitosti, které AI nabízí.