Analýza AI podnikatelských příležitostí v managementu - Vrba, Richard; Andera, Michal, 1984-; Hron, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá zkoumáním role umělé inteligence (AI) v managementu a identifikací nových podnikatelských příležitostí, které tato technologie nabízí. V teoretické části jsou nejprve představeny základní koncepty AI, včetně klíčových technologií jako jsou strojové učení, hluboké učení a zpracování přirozeného jazyka. Dále práce popisuje tradiční a moderní přístupy v managementu a zkoumá, jak AI transformuje manažerské procesy. V praktické části je pomocí hloubkových rozhovorů s manažery a dotazníkového šetření analyzována adopce AI v managementu, identifikovány hlavní výzvy a zkoumány podnikatelské příležitosti, které AI nabízí.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses