Akvizice společnosti Pilulka Lékárny, a.s. z pohledu Private Equity investora - Filip, Petr; Schönfeld, Jaroslav; Kuděj, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na stanovení investiční hodnoty společnosti Pilulka Lékárny, a.s. z pohledu privátního investora. Teoretická část se věnuje vymezení pojmu private equity a rozlišuje jeho formy na základě typů akvírovaných společností a kategorií prováděných transakcí. Dále se teorie zabývá byznys modelem private equity, v rámci kterého mimo jiné popisuje životní cykly fondů, investiční proces a vývoj tohoto odvětví. Praktická část provádí analýzy potřebné k následnému ocenění společnosti. Nejprve analyzuje okolí prostřednictvím PESTLE, Porterova modelu pěti sil, či analýzy odvětví, jejichž výstupy následně využívá k sestavení generátorů hodnot. Dále prostřednictvím finanční due diligence provádí nejběžnější analýzy, které rovněž využívá k sestavení generátorů hodnoty. Na základě zmiňovaných generátorů hodnot poté sestavuje finanční plán a společnost oceňuje dvěma oceňovacími metodami. Na závěr je navržena struktura akvizice.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses