Optimalizace a rozbor procesů získávání a výběru zaměstnanců - Brnová, Karolína (2024)
Diplomová práce se zabývá optimalizací a rozborem procesů získávání a výběru zaměstnanců. Nejprve je stanoven teoretický rámec procesů, na který navazuje praktická část představující společnost Realpad s.r.o., jež je předmětem zkoumání v analýze. Realpad je malá společnost vyvíjející software pro realitní developery. V rámci výzkumu jsou osloveni současní a bývalí zaměstnanci této společnosti. Cílem práce je provést důkladnou analýzu stávajících procesů získávání a výběru zaměstnanců ve společnosti a identifikovat možnosti pro jejich optimalizaci tak, aby lépe odpovídaly potřebám organizace a minimalizovaly negativní důsledky, které mohou vyplývat z nesprávného výběru zaměstnanců. Na základě stanoveného cíle jsou formulovány výzkumné otázky, které jsou řešeny prostřednictvím kvantitativního výzkumu, konkrétně strukturovaného dotazníku. Na základě výsledků výzkumu jsou určeny návrhy a doporučení faktorů, na které by se společnost měla primárně zaměřit.