Žlutá čtvrť - Developerský projekt - žlutý tým - Kisić Svoboda, Filip (2024)
Předkládaná závěrečná práce se zabývá lokalitou Pentagon ve čtvrti Palmovka, Praha 8. Cílem projektu je revitalizace brownfieldu a transformace území na moderní urbanistický prostor s funkcí zahrnující bytové, komerční a občanské vybavenosti. Projekt je rozdělen do pěti stavebních etap a zahrnuje dvanáct stavebních bloků. Důraz je kladen na udržitelnost, integraci zelených ploch a využití obnovitelných zdrojů energie při implementaci nových technologií a zároveň při dosažení požadovaného IRR. Projekt rovněž reaguje na aktuální a předpokládané demografické trendy a potřeby trhu a nabízí širokou škálu bytových a komerčních prostor.