VORSILA - městská čtvrť pro lepší život - Kotval, Petr (2024)
Práce popisuje návrh developerského projektu na území Palmovka v městské části Praha 8 z pohledu komerčního developera. Cílem práce je zamyslet se nad urbanistickým pojetím celé lokality a navrhnout vhodné řešení zástavby tak, aby uspokojila aktuální potřeby městské části pro navýšení kapacit dostupného bydlení a občanské vybavenosti. Záměrem je vytvořit nové centrum dění v dané lokalitě. Práce je rozdělena na obchodní, stavební, právní a finanční část, přičemž každá je řešena formou případové studie a využívá různých metod a analýz. Výsledkem je detailní plán výstavby projektu, který by případně mohl být využit pro budoucí rozvoj celého území.