Zelená Palmovka - Cesnek, Róbert (2024)
Naša záverečná práca opisuje návrh revitalizácie územie Prahe – mestskej časti Praha 8, Palmovka a je ohraničený ulicami Sokolovská, Zenklová, Voctářová a Libenským mostom. V rámci tohto územia riešime pozemky o výmere približne 69 000 m2 na ktorým môžeme postaviť približne 205 000 m2 hrubých podlažných plôch. V projekte vystupujeme ako komerčný developer jeden z hlavných cieľov je príprava takého projektu, ktorý prinesie investorom zhodnotenie aspoň 15% IRR. Zároveň musíme pripraviť 7% z HPP na dostupné bývanie. Okrem toho chceme vytvoriť aj príjemný priestor na bývanie a celkovo premeniť zanedbané územie a dodať mu nový charakter a život. Práce popisuje obchodné, stavebné, finančné a právne aspekty takéhoto projektu. Všetko sa odzrkadľuje vo finančnom modeli, ktorý analyzuje všetky vstupné dáta a je prílohou tejto práce.