Palmovka Yards - Privrel, Matej (2024)
Práca sa zaoberá developerským projektom s názvom Palmovka Yards, ktorý sa nachádza v bezprostrednej blízkosti stanice metra Palmovka v mestskej časti Praha 8. Projekt sa zameriava na návrh mestskej blokovej zástavby s optimálnym mixom funkcií na základe Urbanistickej štúdie Palmovka, ktorú spracoval architektonický ateliér UNIT architekti. Plocha riešeného územia je približne 10 ha. Cieľom zámeru je dosiahnuť vnútornú mieru návratnosti (IRR) 15 %. Súčasťou práce je komplexná stavebná a obchodná analýza a tiež štúdie finančných a právnych aspektov. Výsledkom je celkový finančný model vrátane analýzy rizík a citlivostných analýz.