Urban Pulse Palmovka - Svoboda, Jakub (2024)
Tato práce se zaměřuje na návrh postupu developerského projektu rozvoje pražské lokality Palmovka Pentagon z pohledu komerčního developera. Cílem této práce je na základě tržních analýz a územně plánovací dokumentace navrhnout optimální využití zájmového území, specifikovat jednotlivé etapy developerského procesu a dosáhnout stanoveného výnosu. Projekt si klade za cíl vytvořit novou městskou čtvrť s důrazem na diverzitu, udržitelnost a urbanistickou kvalitu městského prostředí. V jednotlivých částech se práce věnuje obchodní stránce záměru, stanovení výnosů, procesu výstavby včetně navržení harmonogramu, nastavení finančního modelu a právním aspektům na realitním trhu. Výsledkem práce je komplexní návrh obchodního záměru, který prokazuje jeho finanční proveditelnost.