Účetnictví sportovních klubů v ziskovém a neziskovém sektoru - Doležalová, Silvie (2024)
Bakalářská práce se věnuje problematice účetnictví sportovních klubů v ziskovém a neziskovém sektoru. V teoretické části je popsáno ekonomické a sociální prostředí sportovních klubů, možné právní formy při založení a rozsah a způsob vedení účetnictví v obou sektorech. Praktická část se zabývá specifickými účetními operacemi sportovních klubů v souvislosti s vypovídací schopností účetních výkazů. Cílem práce je objasnit problematiku zakládání a vedení účetnictví sportovních klubů v ziskovém a neziskovém sektoru a pomoci při rozhodování, jakou právní formu sportovního klubu zvolit a jak toto rozhodnutí ovlivní administrativní a účetní povinnosti klubu.