Účetnictví sportovních klubů v ziskovém a neziskovém sektoru - Doležalová, Silvie; Kučera, Martin; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se věnuje problematice účetnictví sportovních klubů v ziskovém a neziskovém sektoru. V teoretické části je popsáno ekonomické a sociální prostředí sportovních klubů, možné právní formy při založení a rozsah a způsob vedení účetnictví v obou sektorech. Praktická část se zabývá specifickými účetními operacemi sportovních klubů v souvislosti s vypovídací schopností účetních výkazů. Cílem práce je objasnit problematiku zakládání a vedení účetnictví sportovních klubů v ziskovém a neziskovém sektoru a pomoci při rozhodování, jakou právní formu sportovního klubu zvolit a jak toto rozhodnutí ovlivní administrativní a účetní povinnosti klubu.
Vedoucí práce: Martin Kučera
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses