Využití ICT v manažerském účetnictví - Písaříková, Veronika (2024)
Práce zkoumá využití softwarového nástroje Microsoft Power BI pro použití manažerského reportingu v malé společnosti poskytující služby v oblasti projektového managementu. Teoretická část obsahuje klíčové informace o manažerské výsledovce v produktovém členění, základní analýze odchylek a ukazatelích. V teoretické části čtenář dále nalezne informace o Business Inteligent a představení nástroje Power BI. Aplikační část se věnuje sestavení manažerského reportu od zpracování vstupních dat až po popis tvorby výsledných stránek reportu.