Havarijní pojištění motorových vozidel - Krpatová, Lucie; Tisová, Petra; Pecina, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem havarijního pojištění z pohledu komparace již uzavřené smlouvy s aktuální nabídkou trhu. Kromě srovnání nabídek se práce věnuje teoretickému vymezení havarijního pojištění a pojmů s tím souvisejících. Dále se zaobírá nabídkou pojištění prostřednictvím internetových srovnávačů a zkoumá vliv změn parametrů na výši pojistného. Práce obsahuje konkrétní tržní čísla, prokazující přínosnost posouzení výhodnosti nabídek komerčních pojišťoven nabízející havarijní pojištění „na míru“ zkoumaného vozidla před samotným aktem uzavření pojistné smlouvy. Zároveň bakalářská práce nabízí i subjektivní doporučení autorky práce pro všechny zájemce o toto pojištění. Srovnání nabídek od největších pojišťoven na trhu, bylo uvedeno pohledem mladého studenta s krátkou řidičskou historií. Jak již bylo řečeno výše, práce je tak vhodná i pro jiné studenty či širokou veřejnost, kteří uvažují o sjednání havarijního pojištění, a to jako zdroj informací s hromadným přehledem nabídek na trhu.
Vedoucí práce: Petra Tisová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses