Strategická analýza Auto Průhonice a.s. - Pálová, Dominika (2024)
Hlavním cílem této bakalářské práce je provést strategickou analýzu společnosti Auto Průhonice a.s. a navrhnout doporučení pro její vrcholové vedení a akcionáře. Práce se skládá ze dvou hlavních částí – teoretické a praktické. V první části jsou představeny metody pro strategickou analýzu, zatímco v praktické části jsou tyto metody aplikovány na konkrétní společnost. V rámci vnější analýzy bude využito PESTEL analýzy, Charakteristiky odvětví, Mapy konkurenčních sil, Analýzy konkurence a Porterova modelu pěti sil. Pro analýzu vnitřních zdrojů a schopností společnosti bude použita VRIO analýza, Finanční analýza, Hodnototvorný řetězec a Portfolio analýza. Nakonec bude provedena SWOT analýza, která shrne výsledky a poskytne základ pro stanovení strategických doporučení.