Vliv posledních legislativních změn na systém důchodového pojištění České republiky - Maryška, Petr; Vančurová, Alena, 1957-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá dopadem vybraných legislativních změn roku 2023 na hospodaření systému důchodového pojištění České republiky. Cílem práce je naznačit dopad vybraných změn a ukázat vliv vývoje makroekonomických veličin na výši úspory vzniklé jejich vlivem. V práci je analyzován dopad zpomalení valorizace starobních důchodů a zvýšení procent pro stanovení minimálních vyměřovacích základů osob samostatně výdělečně činných a procenta pro stanovení vyměřovacího základu osob samostatně výdělečně činných z daňového základu. Práce ukazuje významnost dopadu zpomalení valorizace starobních důchodů, která s časem rychle roste a relativně rychle předčí význam ostatních změn.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses