Poplatek za komunální odpad v obcích Jihočeského kraje - Šeborová, Natálie (2024)
Předmětem bakalářské práce je zkoumání problematiky poplatku za komunální odpad, jehož legislativa prošla v roce 2020 (s účinností od 1. ledna 2021) změnou. Tímto poplatkem se zabývám v obcích Jihočeského kraje. Hlavním cílem je zhodnotit rozdíly ve využití poplatku za komunální odpad v rámci vybraného vzorku obcí v roce 2022 a určit, zda nová legislativa způsobila změny v jejich chování. K dosažení cíle byly použity metody literární rešerše a komparace dat. Zpracováním této práce bylo zjištěno, že sledované obce na změnu legislativy reagovaly, ale nedošlo k téměř žádnému rozdílu v jejich chování.