Daňové a ekonomické zhodnocení použití metody extrakorporální kardiopulmonální resuscitace u pacientů s refrakterní srdeční zástavou - Mlejnský, František (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá ekonomickou analýzou medicínské metody extrakorporální kardiopulmonální resuscitace, která je aplikována u pacientů s refrakterní srdeční zástavou. Jsou zde vyčísleny výdaje na léčbu pacientů, které jsou následně porovnávány s daňovými příjmy vztaženými k prodlouženému dožití pacientů. Na závěr je vše sumarizováno a vyhodnoceno, zda je metoda dle zjištěných hodnot ekonomicky efektivní či nikoliv.