Využití umělé inteligence v daňovém poradenství - Švadlena, David; Zídková, Hana; Bendíková, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem bakalářské práce je zjistit využití umělé inteligence v daňovém poradenství. Obsah práce je rozdělen na tři hlavní části, teoretickou, praktickou a analytickou. Předmětem zkoumání první části je charakterizování pojmu AI, typů umělé inteligence, zdrojů používané umělou inteligencí a popsání vlivu AI na daňové poradenství. Druhá část je zaměřena na úkony prováděné v daňovém poradenství, jejich plnění pomocí AI, omezení běžně dostupné umělé inteligence a výhody, které AI přináší. Poslední část se věnuje identifikaci úkonů v daňovém poradenství, při kterých může umělá inteligence nejlépe pomoci daňovému poradci/asistentovi a následné formulaci zásad pro kladení otázek, aby AI fungovala efektivně.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses