Převodní ceny a dvojí zdanění příjmů - Ježíšková, Kateřina; Tepperová, Jana; Solilová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce s názvem „Převodní ceny a dvojí zdanění“ se zabývá problematikou přesouvání daňových příjmů z pohledu převodních cen a s tím souvisejícími dopady na dvojí zdanění, případně nezdanění daných příjmů. Tato práce se také částečně věnuje uzavřeným smlouvám zabraňujícím přesouvání daňových zisků a krácení daní. Dále pojednává o základních principech a metodách jak převodních cen, tak dvojího zdanění, pokynech a dalších souvisejících úpravách dané problematiky. Cílem diplomové práce je v kontextu převodních cen identifikovat situace dvojího zdanění či nezdanění příjmů vybraných podniků včetně zhodnocení možných variant řešení.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses