Stáří financované dávkami z důchodových pilířů - Průžková, Michaela; Radová, Jarmila; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce zkoumá financování dávek z důchodových pilířů, s důrazem na situaci v České republice. První část se věnuje obecnému přehledu důchodových systémů a jejich financování, a rovněž sleduje vývoj důchodové problematiky v České republice. Druhá část se zaměřuje na důchodové reformy, které se v České republice udály. Zaměřuje se také i na důchodové systémy v jiných zemí. Cílem praktické části je detailní analýza důchodové reformy schválené v roce 2023, porovnání důchodových systémů v rámci Evropské unie a identifikace klíčových faktorů ovlivňujících důchodové systémy.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses