Vliv zkušeností stavebních firem na ceny veřejných zakázek - Vrecionová, Julie (2024)
Cílem diplomové práce je zjistit, zda existuje nějaký vztah mezi zkušenostmi stavebních firem a jejich cenových strategií v soutěžích o veřejné zakázky. Práce poskytuje teoretický pohled na cenové strategie a na studie zjišťující vliv zkušeností. Dále je provedena regresní analýza vztahu vysoutěžených cen, míry konkurence a zkušeností dodavatele. Analyzovány jsou stavební zakázky zadavatele Statutární město Brno z období 2021-2023. Dle předpokladů na základě teoretické části byl zjištěn konkurenční efekt, a v některých modelech pozitivní vliv zkušeností na poměr konečné a předpokládané hodnoty.