Vliv zkušeností stavebních firem na ceny veřejných zakázek - Vrecionová, Julie; Pavel, Jan, 1978-; Síbrtová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem diplomové práce je zjistit, zda existuje nějaký vztah mezi zkušenostmi stavebních firem a jejich cenových strategií v soutěžích o veřejné zakázky. Práce poskytuje teoretický pohled na cenové strategie a na studie zjišťující vliv zkušeností. Dále je provedena regresní analýza vztahu vysoutěžených cen, míry konkurence a zkušeností dodavatele. Analyzovány jsou stavební zakázky zadavatele Statutární město Brno z období 2021-2023. Dle předpokladů na základě teoretické části byl zjištěn konkurenční efekt, a v některých modelech pozitivní vliv zkušeností na poměr konečné a předpokládané hodnoty.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses