ESG - dopad na bankovní sektor - Grekhova, Daria (2024)
Tato diplomová práce zkoumá koncept nefinančního výkaznictví a jeho roli v podnikatelském prostředí. Rostoucí důležitost správy environmentálních, sociálních a správních dopadů na prostředí je zjevná v kontextu nové legislativy Evropské unie a rostoucího tlaku na řešení aktivit firem. Hlavním cílem práce je představit problematiku vykazování a navrhnout potenciální směry jeho budoucího vývoje, včetně standardizace postupů. Výzkum spojuje teoretické poznatky s praktickými případy zbankovního sektoru za účelem poskytnutí komplexního pohledu a vyhodnocení současného chování subjektů ve vztahu k požadavkům v oblasti ESG.