ESG - dopad na bankovní sektor - Grekhova, Daria; Králíček, Vladimír, 1952-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce zkoumá koncept nefinančního výkaznictví a jeho roli v podnikatelském prostředí. Rostoucí důležitost správy environmentálních, sociálních a správních dopadů na prostředí je zjevná v kontextu nové legislativy Evropské unie a rostoucího tlaku na řešení aktivit firem. Hlavním cílem práce je představit problematiku vykazování a navrhnout potenciální směry jeho budoucího vývoje, včetně standardizace postupů. Výzkum spojuje teoretické poznatky s praktickými případy zbankovního sektoru za účelem poskytnutí komplexního pohledu a vyhodnocení současného chování subjektů ve vztahu k požadavkům v oblasti ESG.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses