Verifikace vybraných predikčních modelů - Zadák, Jan (2024)
Tato diplomová práce si klade za účel posoudit, resp. verifikovat vypovídací schopnost vybraných predikčních modelů a zhodnotit jejich přednosti a nedostatky. Teoretická část diplomové práce se zaměřuje na vymezení finanční tísně, klasifikaci jednotlivých typů modelů a představení vybraných modelů, jež budou v práci testovány. Praktická část pak ověřuje vypovídací schopnost těchto modelů na obchodní řetězce se sportovními potřebami či příbuzné podniky na území České republiky.