Identita a image značky Oral-B na českém trhu elektrických zubních kartáčků - Dlouhý, Lukáš (2024)
Cílem této diplomové práce je zjistit, do jaké míry se shoduje identita a image značky Oral-B na českém trhu s elektrickými zubními kartáčky a navrhnout doporučení pro minimalizaci nesouladu mezi těmito pojmy. Teoretická východiska práce byla popsána v první části práce, která je se zaměřuje na definování pojmů značka, hodnota značky, identita a positioning značky a image značky. V praktické části byla detailně představena značka Oral-B se zaměřením na elektrické zubní kartáčky. Na základě sekundárního výzkumu a analýzy marketingové komunikace značky a jejích klíčových prvků byla identifikována její identita. Prostřednictvím kvalitativního i kvantitativního marketingového výzkumu byla zjišťována image značky Oral-B, která byla následně porovnána s její identitou. Na základě míry shody byla navrhnuta marketingová doporučení.