Analýza a návrh optimalizace systému plánů a rozpočtů na příkladu konkrétního podniku - Doudová, Alena; Knorová, Kateřina; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce je cílena na analýzu systému plánů a rozpočtů ve společnosti Biologique Recherche CR s. r. o. Teoretická část je zaměřena na problematiku rozpočtového procesu a definování pojmů, které jsou vzhledem k tématu práce relevantní. Praktická část obsahuje navržení strategického plánu sledované společnosti. V souladu s ním je sestaven rozpočet na rok 2024. V závěru práce je navržena optimalizace plánování a rozpočtování. Hlavní doporučení směřují k lepšímu řízení nákladů. Zaměřují se zejména na hlavní výdělečnou činnost podniku a na koordinaci jednotlivých činností v rámci podnikových středisek. Případné zavedení návrhu optimalizace povede ke zvýšení vypovídající schopnosti rozpočtového procesu.
Vedoucí práce: Kateřina Knorová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses