Strategická analýza spoločnosti Thermoplastik s.r.o. - Podmajerský, Peter (2024)
Cieľom práce je navrhnúť novú stratégiu pre výrobných podnik Thermoplastik s.r.o. Bakalárska práca sa zameriava na komplexnú strategickú analýzu podniku, ktorá je vytvorená prostredníctvom rôznych metód. Práca je rozdelená do dvoch hlavných častí. V teoretickej časti sú tieto metódy detailne opísané na základe literárnej rešerše. V praktickej časti sú tieto metódy aplikované na analyzovanom podniku. Konkrétne ide o analýzu PESTLE, analýzu odvetvia, analýzu konkurencie, Porterov model piatich síl, analýzu zainteresovaných strán, VRIO analýzu a finančnú analýzu. Výsledky týchto analýz sú následne syntetizované do SWOT analýzy a rôznych scenárov do budúcnosti. Na základe týchto analýz a scenárov sú formulované odporúčania a stratégia pre podnik.