Zhodnocení potenciálu Libereckého kraje pro rozvoj filmového cestovního ruchu - Maternová, Natálie; Kouřilová, Jana, 1960-; Kubíková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce zkoumá potenciál Libereckého kraje pro rozvoj filmové turistiky a jejím cílem je tento potenciál zhodnotit. V teoretické části je provedena rešerše literatury o filmovém cestovním ruchu, nastíněny základní pojmy a teoretické rámce v oblasti rozvoje cestovního ruchu se zvláštním zaměřením na filmový cestovní ruch v České republice a Libereckém kraji. Následná praktická část charakterizuje cestovní ruch v Libereckém kraji a popisuje strukturu institucí podporujících cestovní ruch v regionu. Její součástí jsou rozhovory se zástupci těchto institucí a mapa s významnými filmovými lokalitami. Z těchto rozhovorů vyplývá, že Liberecký kraj disponuje dostatečným množstvím stávajících i potenciálních filmových lokalit, které mohou přispět k rozvíjejícímu se filmovému cestovnímu ruchu, jehož rozvoji také napomáhají i zmíněné instituce. Výsledkem praktické části je autorkou vytvořená interaktivní mapa filmových míst, která jsou členěna do 5 kategorií představující budovy, vodní plochy, přírodní památky, hrady a zámky a poslední kategorii tvoří ostatní. Mapa byla vytvořena na stránkách mapotic.cz, kde je nyní k dispozici veřejnosti. Tato práce tedy poslouží nejen k představení a pochopení této formy cestovního ruchu, ale její výstupy mohou posloužit jako inspirace a podklady pro kompetentní instituce při plánování a implementaci k podpoře filmového cestovního ruchu nejen v Libereckém kraji.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses