Meze aplikovatelnosti metodických muzejně pedagogických textů pro tvorbu doprovodných programů muzeí umění - Havlová, Veronika; Janištinová, Anna; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá rolí muzejně pedagogických programů a jejich vlivem na vybrané české galerie. Cílem práce je provedení případové studie, která popisuje současnou praxi v ohledu muzejní pedagogiky v Galerii hlavního města Prahy, Galerii Středočeského kraje a v Národní galerii Praha. Teoretická část práce přibližuje odborné termíny, historický kontext a současné tendence v oboru, které jsou nezbytné pro pochopení praktické části. Praktická část vychází z kvalitativního výzkumu založeném na polo-strukturovaných rozhovorech se zaměstnanci oddělení zodpovědných za edukaci a z výročních zpráv volně dostupných na webových stránkách institucí. Na základě těchto informací jsou určeny hlavní rozdíly mezi zkoumanými institucemi z hlediska muzejně pedagogických aktivit a vyhodnocena jejich role a vliv.
Vedoucí práce: Anna Janištinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses