Hodnota pozemku při vyvlastnění - Horáková, Ivana; Kaizr, Jaroslav; Rýdlová, Barbora, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem diplomové práce je přiblížení vyvlastňování skrze revizi znaleckého posudku a ocenění reálného vyvlastňovaného pozemku. Teoretická část popisuje uzákonění vyvlastňování v České republice, způsob a metody určení náhrady za vyvlastňovaný pozemek a zákony spjaté s reálným případem. Poznatky, které jsou popsány v teoretické části jsou následně aplikovány na reálném případu, který je v této diplomové práci anonymizován. Praktická část spočívá v revizi znaleckého posudku a ocenění dle postupů zjištěných v teoretické části. V rámci ocenění je tak vypočítána cena zjištěná, cena obvyklá a nájemné za užívání.
Vedoucí práce: Jaroslav Kaizr
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses