Analýza investování do zlatých instrumentů. - Poláček, Dominik; Musílek, Petr, 1965-; Dongres, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se věnuje ekonometrickému modelování a prognóze tržní ceny zlata na vybraném časovém úseku. Klíčovou funkci plní model ARIMA. První část diplomové práce se zabývá teoretickými východisky ohledně zlatého kovu a základy vybraných statistických ukazatelů. Analytická část se věnuje modelování tržní ceny zlata a následné predikci. Velmi důležitou roli hraje statistická a ekonometrická verifikace s využitím statistických metod. Poslední část shrnuje výsledky diagnostických testů a predikce.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses