Faktory působící na vývoj ceny kryptoaktiva XRP - Krejčí, Vladimír (2024)
Tato bakalářská práce analyzuje prostředí a faktory ovlivňující vývoj ceny kryptoaktiva XRP. Věnuje se historii a způsobu fungování obecných kryptoaktiv, XRP a kryptoměnovým směnárnám. Hledá a hodnotí, proč některá kryptoaktiva prosperují a jiná zanikly, faktory ovlivňující cenu kryptoaktiv, cenový vývoj XRP a vliv investorského sentimentu na cenu kryptoaktiva.