Daň z mimořádných zisků - Juriga, Dominik (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou daně z mimořádných zisků. Základním principem daně z mimořádných zisků je netradiční zdanění a přispění do státního rozpočtu, které pomáhá státu a veškerým subjektům k překonaní neočekávaných událostí. Hlavním cílem práce je odhad vlivu zavedení daně z mimořádných zisků v České republice na příjmy státního rozpočtu a jeho následné porovnání s predikcí příjmů Výboru pro rozpočtové prognózy. V praktické části práce se autor zaměřuje na 3 obory, kterých se tato daň týká a následně shrne efektivitu této daně.