Oceňování a odpisování dlouhodobých aktiv v závislosti na požadavcích různých uživatelů - Švarcová, Petra (2024)
Bakalářská práce pojednává o oceňování a odpisování dlouhodobých aktiv. Představuje konkrétní metodiky samotného oceňování a odpisování dlouhodobého majetku a prezentuje jejich vypovídací schopnost. Každá metodika staví daného uživatele do výhodných, či méně výhodných situací. Proto jsem se snažila práci zpracovávat objektivně a rozebrat problematiku z různých úhlů pohledu a perspektiv tak, aby poskytla čtenáři co nejucelenější informace o tom, jaké metody je vhodné využívat v postavení, v jakém se daný uživatel právě nachází.