Účetní a daňové souvislosti přeshraničních fúzí - Syzova, Alina (2024)
Předmětem diplomové práce je účetní a daňová problematika přeshraničních fúzí. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část se skládá ze čtyř kapitol. Tyto kapitoly obsahují detailní popis základních aspektů přeshraničních fúzí a dále se věnují právním, účetním a daňovým souvislostem. Praktická část diplomové práce je rozdělena na dvě kapitoly. První kapitola se věnuje analýze realizovaných přeshraničních fúzí českých společností v letech 2019 – 2023. Druhá kapitola je zaměřena na vybranou česko-slovenskou přeshraniční fúzi společností ŠKODA JS, a.s. a ŠKODA SLOVAKIA, a.s.