Účetní a daňové souvislosti přeshraničních fúzí - Syzova, Alina; Skálová, Jana, 1967-; Lukeš, Jáchym; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Předmětem diplomové práce je účetní a daňová problematika přeshraničních fúzí. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část se skládá ze čtyř kapitol. Tyto kapitoly obsahují detailní popis základních aspektů přeshraničních fúzí a dále se věnují právním, účetním a daňovým souvislostem. Praktická část diplomové práce je rozdělena na dvě kapitoly. První kapitola se věnuje analýze realizovaných přeshraničních fúzí českých společností v letech 2019 – 2023. Druhá kapitola je zaměřena na vybranou česko-slovenskou přeshraniční fúzi společností ŠKODA JS, a.s. a ŠKODA SLOVAKIA, a.s.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses