Investování do nemovitostí jako pasivní příjem - Horák, Vojtěch (2024)
Diplomová práce se zabývá investicemi do nemovitostí za účelem pasivního příjmu. Teoretická část se věnuje základním pojmům na trhu nemovitostí, jakou jsou formy nabytí nemovitosti, aktéry na trhu nemovitostí a také souvisejícími daněmi. Praktická část analyzuje faktory působící na cenu nemovitostí a srovnává konkrétní investiční příležitosti a zhodnocení bytů ve třech vybraných městech vůči hlavnímu městu České republiky pomocí finančních ukazatelů a zahrnuje také aktuální dění na nemovitostním trhu. V poslední části je uvedena predikce vývoje ceny činžovního domu po dobu budoucích 10 let. V závěru jsou uvedena investiční doporučení z hlediska provedené analýzy nemovitostního trhu.