Analýza výkonnosti vybraných amerických technologických fondov - Poláková, Simona (2024)
Cieľom tejto práce je poskytnúť čitateľovi komplexný pohľad na americké technologické fondy a analyzovať výkonnosť vybraných fondov. Teoretická časť sa venuje definovaniu základných pojmov kolektívneho investovania, legislatívnym aspektom a histórii vývoja kolektívneho investovania. V metodologickej časti sú predstavené metódy a techniky použité na analýzu výkonnosti fondov a ich aplikácia v praktickej časti práce. Praktická časť obsahuje prehľad technologického trhu, samotnú analýzu vybraných fondov a ich následné porovnanie. V závere sú zhodnotené výsledky analýzy jednotlivých fondov.