Analýza výkonnosti vybraných amerických technologických fondov - Poláková, Simona; Veselá, Jitka; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cieľom tejto práce je poskytnúť čitateľovi komplexný pohľad na americké technologické fondy a analyzovať výkonnosť vybraných fondov. Teoretická časť sa venuje definovaniu základných pojmov kolektívneho investovania, legislatívnym aspektom a histórii vývoja kolektívneho investovania. V metodologickej časti sú predstavené metódy a techniky použité na analýzu výkonnosti fondov a ich aplikácia v praktickej časti práce. Praktická časť obsahuje prehľad technologického trhu, samotnú analýzu vybraných fondov a ich následné porovnanie. V závere sú zhodnotené výsledky analýzy jednotlivých fondov.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses