Analýza nemovitostních transakcí v ČR - Zítka, Patrik; Podškubka, Tomáš, 1982-; Jahodová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou nemovitostních transakcí v České republice. Úvodní část teoretické části je věnována popisu a analýze nemovitostního trhu v tuzemsku, konkrétně se zaměřením na rezidenční trh nemovitostí. Následně jsou představeny faktory, které mají vliv na cenu (hodnotu) nemovitostí. Nechybí ani seznámení s aktuální situací na českém rezidenčním trhu, a to včetně pohledu expertů na možný budoucí vývoj. V rámci empirické části je nejprve provedena analýza dat nemovitostního trhu. Ke zkoumání vývoje počtu, objemu a průměrných cen uskutečněných prodejů panelových a cihlových bytů v období od roku 2016 do roku 2023 jsou využita veřejně publikovaná data, která poradenská společnost Deloitte zveřejňuje na čtvrtletní bázi v rámci přehledu nazvaného Deloitte Real Index. V poslední části diplomové práce je pak uskutečněna analýza transakčních dat se zaměřením na pražské lokality Háje a Chodov, přičemž potřebná data za období od 1. ledna 2014 do 31. května 2023 pro účely praktické části diplomové práci byla poskytnuta společností Dataligence s.r.o.
Vedoucí práce: Tomáš Podškubka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses